Vinteropbevaring af dahliaknolde

De 5 tips til vinteropbevaring

Dahlia her de fleste steder det bedst med at blive gravet op. Knolden i jorden kan godt tåle en let omgang frost. Efter den første omgang frost vil de klaske sammen og det fine blomsterflor er forbi for denne sæson.

Her får du en lille guide til, hvordan jeg igennem de sidste 10 år her opbevaret mine dahlia.

Sådan gemmer du dahliaknolde om vinteren:

    1. Hold øje med vejret, lige så snart der begynder at være frost på programmet. Skal du gøre klar til at grave dine dahlia op.
    2. Jeg klipper dem i første omgang dem ned, så der stadigvæk er  ca. 20 cm stilk tilbage, da de er nemmere at håndter på denne måde.
    3.  Ved opgravning af knolde, pas på du ikke graver for tæt på knolden og skader den. Husk på de har vokset en del i den indeværende sæson.
    4. Jeg skyller det meste af jorden af på knoldene, til dels for at undgå råd, men er ikke hysterisk omkring det, da lidt jord omkring knolde også kan forhindre knolde i at udtørrer. Her klipper jeg også den lange stilk tilbage så der nu kun er omkring 3 cm. tilbage.
    5. Så er man næsten i hus, dog en vigtig ting mangler stadigvæk. Husk navn eller farve på blomsterne. For mig der gerne vil vide, hvilke sorter jeg har i min have er denne arbejdsgang meget vigtig og har man glemt navnet eller er det en man har arvet, kan man bare nøjes man at label den med en farvekode. Pt. ligger de lige på aviser og bliver tørrer, men kommer over i plastik kasser med huller så der er ventilation henover vinteren. Jeg opbevarer mine mørkt ved ca. 5 grader. Pak ikke dine dahlia ned i plastikposer eller tillukket kasser, så vil de med stor garanti rådne.